Här hittar du lärarhandledningen!

Nu finns lärarhandledningen för utställningen med Nancy Spero att ladda ner på hemsidan! I vanlig ordning innehåller den information om museet och aktuell utställning, såväl som praktiska uppgifter och tips på hur man kan prata om de ämnen som konsten lyfter. Klicka här för att öppna lärarhandledningen som PDF! Känn dig fri att ladda ner, kopiera, skriva ut eller sprida handledningen till dina kollegor eller vänner – använd den på det sätt som passar dig bäst!

Om våra lärarhandledningar:
Våra lärarhandledningar kan användas på flera sätt. De kan vara till hjälp när ni som klass vill förbereda er inför ett museibesök eller om du som lärare vill kunna leda din klass på egen hand i utställningarna. De kan också användas som inspirationsmaterial till eget skapande i klassrummet eller som fördjupningsmaterial för att arbeta vidare med utställningen efter ett besök på museet.

Tanken är att lärarhandledningen ska ge en grundläggande förståelse för den aktuella utställningen och fungera som ett stöd i undervisningen inför, under och efter ett klassbesök på museet. Våra lärarhandledningar innehåller såväl information som förslag på praktiska uppgifter och de är uppbyggda med skolans läro– och kursplaner i åtanke. Klicka här för att läsa mer om våra lärarhandledningar.

Om Nordiska Akvarellmuseet & skolan:
Arbetar du med undervisning? Då kan det vara bra att känna till att det finns en rubrik här på hemsidan som lyder Museet & skolan. Här samlar vi all information som berör museets arbete med skolor, både de som ligger i samma kommun såväl som de längre bort. Förutom information om skolbesök, kompetensutveckling för personal och fokusskola är det även där du hittar våra lärarhandledningar. Du hittar rubriken i menyn längst upp till höger här på sidan och adressen är akvarellmuseet.org/skola.